• Omega Guard,  Uncategorized,  Vitamin C,  Vivix

    Bell’s palsy Bukan Strok tapi Memudaratkan

    Siapa pernah dengar pasal Bell’s palsy? Honestly, saya baru tahu pasal penyakit ni waktu drama AKU BUKAN BIMBO. Shaheizy Sam kena Bell’s palsy. Waktu tu la start google pasal Bell’s palsy ni. Sebenarnya, bell’s palsy merupakan lumpuh di salah satu sisi di rajah muka tetapi bersifat sementara. Wajah kelihatan senget atau jatuh sebelah disebabkan bell’s palsy ni. Antara punca utama Bell’s palsy ialah apabila saraf di muka tidak dapat berfungsi dengan baik. Menurut Dr Loganathan, Bell’s palsy hanya kelumpuhan di bahagian muka dan bukan berpunca daripada tekanan darah tinggi, kencing manis atau apa-apa penyakit lain. Ini berlainan pula dengan pesakit…

  • Alfalfa,  Vivix

    Cara Berdetox dengan Selamat untuk Kekal Sihat

    Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin yang diperoleh daripada makanan, persekitaran dan tekanan hidup. Siapa tak stress kan, mesti ramai yang tak tahu stress pun membuatkan badan kita penuh dengan toksin. Apabila dibiarkan berlarutan, melemahkan fungsi badan untuk mengeluarkan…

  • Uncategorized

    Badan lesu tanda anda perlu detox

    Seringkali kita mendengar perkataan DETOX, tapi mungkin ramai yang kurang jelas apakah maksud sebenar DETOX. Detox merupakan proses penyingkiran toksik berlebihan dan mengoptimumkan fungsi organ badan. Melalui detox juga kita dapat melatih diri untuk mengambil makanan yang lebih berkhasiat dan…

  • travel

    Shopping sejuk-sejuk di Genting premium Outlet

    Genting Premium Outlet Pada hari kedua, kami plan nak pergi ke Genting Premium Outlet (GPO). Ni kira macam turun balik la kalau dari hotel. Tapi dah nama pun percutian kan, layan je. Tapi yang bezanya kami tak drive tapi nak…

  • travel

    Review Grand Ion Delemen Hotel Genting Highlands

    Zati nak buat review sikit Hotel Grand Ion Delemen di Genting Highlands. Sebelum ni zati ada share destinasi pertama kami iaitu Genting Strawberry Leisure Farms. Setelah puas bersiar siar di situ, kami teruskan perjalanan ke hotel kami iaitu Grand Ion…

  • Uncategorized

    Tempat Menarik di Genting Highlands

    Sempena Anniversary kami ke-5 pada tahun ni kami plan bercuti di Genting Highland. Teringin nak pergi tempat sejuk sebenarnya tapi tak nak pergi cameron highlands sebab dah pergi anniversary tahun lepas. Maka ke Genting Highlands la kami. Ni kira macam…

  • Uncategorized,  Vivix

    Keringkan Luka Kemalangan dengan Cepat

    Dua hari sebelum raya, ada customer whtsapp. Alkisahnya abang customer ni accident. katanya hancur isi jari kaki sehingga menyebabkan sukar nak berjalan. nak pergi toilet pun susah.luka tak kering. Jadi zati pun suggest kan vivix Shaklee. Apa itu VIVIX? Vivix…

  • Uncategorized

    Resepi Tomyam Abah yang Meletup

    Arwah abah memang penggemar tomyam. Tapi dia bukan je suka makan tomyam tapi dia sangat berusaha untuk belajar macam mana nak buat tomyam yang sedap. Masalahnya dia bukan google je untuk belajar, dia cari sifu tomyam. Siapa sifu tomyam abah?…

  • Ostematrix

    Sakit Gigi sehingga Perlukan Rawatan Akar Gigi

    Dalam bulan November 2016, tiba tiba sakit gigi.. memang sakit sangat sangat. mula mula cuba tahan tapi makin lama makin teruk.. akhirnya tewas juga pergi dentist.. pergi klinik kerajaan, memang macam kritikal siap xray gigi..Dr kata kena buat rawatan akar..…

  • Omega Guard,  travel

    9 Tempat Makan yang Wajib Anda Pergi Kalau ke Penang

    Penang merupakan syurga makanan yang selalu menjadi tumpuan orang ramai. Dengar je Penang orang akan bayangkan makanan sedap sedap sebab orang Penang memang pandai masak kot.haha.. Jadi, kalau nak buat trip Jalan jalan Cari Makan (JJCM) Penang la lokasi paling…

  • Omega Guard

    Menu Kenduri Kesyukuran dan Doa Selamat

    Awal tahun ni kami ada buat kenduri kesyukuran. Alhamdulillah ramai yang datang dan ramai yang kata makanan sedap. Jadi rasa macam nak share sikit menu-menu dan catering mana yang kami ambil. Kenduri ni buat sebelah petang jadi menunya pun untuk…