• Ostematrix

    Sakit Gigi sehingga Perlukan Rawatan Akar Gigi

    Dalam bulan November 2016, tiba tiba sakit gigi.. memang sakit sangat sangat. mula mula cuba tahan tapi makin lama makin teruk.. akhirnya tewas juga pergi dentist.. pergi klinik kerajaan, memang macam kritikal siap xray gigi..Dr kata kena buat rawatan akar..…

  • Omega Guard,  travel

    9 Tempat Makan yang Wajib Anda Pergi Kalau ke Penang

    Penang merupakan syurga makanan yang selalu menjadi tumpuan orang ramai. Dengar je Penang orang akan bayangkan makanan sedap sedap sebab orang Penang memang pandai masak kot.haha.. Jadi, kalau nak buat trip Jalan jalan Cari Makan (JJCM) Penang la lokasi paling…

  • Omega Guard

    Menu Kenduri Kesyukuran dan Doa Selamat

    Awal tahun ni kami ada buat kenduri kesyukuran. Alhamdulillah ramai yang datang dan ramai yang kata makanan sedap. Jadi rasa macam nak share sikit menu-menu dan catering mana yang kami ambil. Kenduri ni buat sebelah petang jadi menunya pun untuk…

  • travel,  Uncategorized

    Tempat-tempat Menarik di Penang

    Cuti-cuti sekolah, mesti ramai plan nak bercuti kan. So zati share sikit trip kami tahun lepas ke Penang.  Di kala orang lain ke krabi, ke bali, ke singapore. Laki ku bertekad nak pergi penang. sebagai isteri kita follow je. Tapi…

  • Alfalfa,  Vitamin C,  Vivix

    Kerap Bersin Tanda Resdung Kronik

    Siapa selalu bersin pagi pagi sebab resdung??? Saya la tu dulu.. =) Sampai waktu nak kahwin, mak sedara tanya, kak long cari la apa apa bagi hilang resdung takut atas pelamin duk hacem hacem.. hehee..Kadang kadang bila dah start bersin…

  • Uncategorized

    Terlalu sayangkan keluarga, perlu tekad berhenti rokok

    Terdapat  kira Kira 50% daripada rakyat Malaysia berumur 18 tahun ke atas merokok. Ramai kan? Sebab itulah kalau kita pergi mana mana je nampak orang merokok. Walaupun rokok memberi kesan buruk dan harga semakin meningkat, bilangan perokok tidak pernah menurun…

  • Kolagen,  Vitamin C

    Jerawat dan Jeragat Menakutkan Wanita

    Kolagen dan Vitamin C sangat penting untuk kesihatan wajah muka dan kulit amnya supaya sentiasa berseri dan kelihatan muda. Namun, kolagen dan Vitamin C akan semakin susut dalam badan jika meningkat usia dan badan tidak dapat menghasilkan semula kedua duanya…