Omega Guard

Dengkur punca suami isteri berpisah

Ia merupakan mimpi ngeri apabila pasangan kita kuat berdengkur. Dengkur yang kuat sangat mengganggu dan ia tidak boleh dipandang remeh. Ia boleh memudaratkan jika dibiarkan berlarutan. Maka, sangat penting untuk kita mencari penyelesaian untuk mengurangkan atau menghilangkan masalah dengkur ini.

Mengapa perlu atasi masalah dengkur dengan segera?

Dengkur adalah disebabkan laluan pernafasan keluar masuk kita terhalang sama ada disebabkan selsema, resdung, berlebihan berat badan dan sebagainya. Dengkur ini juga jika dibiarkan boleh mengakibatkan tekanan darah tinggi, strok dan serangan jantung. Walaubagaimanapun, terdapat pelbagai cara untuk hilangkan dengkur secara semulajadi.

Tips untuk hilangkan Dengkur secara Semulajadi

1. Madu
Amalkan memakan madu asli kerana madu berupaya menghalang salur pernafasan daripada sebarang jangkitan kerana ia merupakan antivirus dan antibakteria semulajadi yang sangat kuat. Apabila berdengkur, tekak akan membengkak. Sifat antiradang dalam madu dapat mengurangkan bengkak tersebut. Madu boleh diambil dengan air suam sebelum tidur.

2. Minyak zaitun
Pengambilan minyak yang berlebihan boleh menyebabkan pedih ulu hati dan meningkatkan kandungan asid dalam badan. Ia juga menyebabkan keradangan di salur pernafasan dan menyebabkan masalah pernafasan dan dengkur. Sifat antiradang yang terdapat dalam minyak zaitun dapat membantu kita daripada pedih ulu hati dan Semarang keradangan.
Minum sesudu the minyak zaitun beserta segelas air sebelum tidur.

3. Kunyit
Kunyit merupakan herba semulajadi yang mempunyai sifat antiseptic dan antibiotik. Ia membantu menghilangkan dengkur dan mengurangkan keradangan.

4. Minyak ikan
Minyak ikan kaya denga Omega 3 dan omega 6 dimana berfungsi untuk menghasilkan kolesterol baik dalam badan dan menghalang pembentukan kolesterol jahat. Ia akan mengurangkan pengumpulan lemak jahat dan kolesterol di dinding-dinding salur pernafasan dan melancarkan proses keluar masuk udara ketika tidur. Ambil omega supplement seperti disarankan ahli farmasi.
Anda boleh dapatkan Omega Guard iaitu minyak ikan keluaran Shaklee. Minyak ikan ini sangat baik dan berkualiti tinggi. Jangan risau, anda juga boleh dapatkan nasihat ahli farmasi jika beli dengan kami.

Selain dari amalkan 4 gaya pemakanan yang saya ceritakan. Pemakanan dan gaya hidup yang sihat juga perlu diterapkan. Jom dapatkan Omega Guard Shaklee dengan saya.

Anda hanya perlu hubungi saya,

Izzati Ramlee
012-4701404
Shaklee ID: 1074222
Kawasan COD : IPOH atau kawasan berdekatan IPOH (Batu Gajah, kampar, Tapah, kuala kangsar)
Pos seluruh Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge