Uncategorized

Badan lesu tanda anda perlu detox

Seringkali kita mendengar perkataan DETOX, tapi mungkin ramai yang kurang jelas apakah maksud sebenar DETOX. Detox merupakan proses penyingkiran toksik berlebihan dan mengoptimumkan fungsi organ badan. Melalui detox juga kita dapat melatih diri untuk mengambil makanan yang lebih berkhasiat dan menolak makanan yang tidak sihat.

8 Manfaat Jika Anda Berdetox

1. Menurunkan berat badan.

Toksik yang terkumpul dalam badan sekian lama menganggu keupayaan tubuh badan membakar lemak, maka penambahan berat badan juga berlaku. Lama kelamaan, lemak dan toksik semakin berkumpul dan menyebabkan tenaga tidak dapat dihasilkan dan mengganggu sel hormon. Oleh itu, dengan berdetox dapat mengurangkan toksik dan membolehkan pembakaran lemak berjalan lancar.

2. Menghilangkan Sembelit

Anda perlu tunggu berjam-jam jika di mangkuk tandas? Itu antara tanda anda mengalami sembelit. Usus berfungsi membawa sisa dari tubuh badan. Walaubagaimanapun, sisa daripada makanana yang diproses, kurang serat dan lemak akan terkumpul-kumpul perlahan -lahan dan menyebabkan usus anda tersumbat.

Sisa yang tersumbat ni menjadi toksik dan menyebabkan berat sukar diturunkan dan berisiko mendapat penyakit seperti kanser kolon. Usus dan kolon perlu bersih supaya penyerapan nutrien ke badan dapat berjalan dengan lancar. Melalui detox, kolon akan lebih bersih dan masalah sembelit anda akan selesai.

3. Memberikan Tenaga

Tubuh badan sememangnya mempunyai organ yang menjalani pembuangan toksin secara semulajadi.  Namun, proses ini memerlukan tenaga yang banyak. Jika banyak toksik, lebih banyak tenaga diperlukan. Jika anda banyak toksik, keperluana tenaga akan berkurang dan menyebabkan anda cepat letih. Melalui detox, anda membantu organ organ ini mengeluarkan toksik dan anda akan lebih bertenaga!!

4. Menghilangkan tekanan

Ramai tidak percaya pengumpulan toksik dalam badan boleh menyebabkan tekanan. Jika toksin penuh di dalam badan, badan kurang menyerap nutrien daripada makanan dan ia akan mengeluarkan hormon yang dikenali kortisol. Hormon kortisol merupakan hormon tekanan. Jadi jika toksik dah dikeluarkan, kortisol akan berkurang dan menenangkan jiwa dan raga.

5. Mengurangkan Nafsu Makan

Dengan berdetox, anda sebenarnya membersihkan tubuh badan anda dari toksik jahat dan menggantikan dengan makanan yang sihat dan bernutrisi tinggi. Hal ini secara tidak langsung menghantar signal atau isyarat kepada otak anda untuk mendapatkan makanan yang sihat dan bernutrisi sahaja. Rasaila magik apabila anda rasa kurang sedap makanan bergula, tinggi garam dan tiada nutrisi. Percayala, anda akan tidak percaya!

6. Menguatkan Sistem Imunisasi

Radikal bebas adalah percuma yang semakin hari semakin meningkat. Radikal ini akan mendekati dan merosakkan sel dan secara tidak langsung menjebakkan kita dengan toksik. Radikal ini akan merosakkan sistem imunisasi dan mengakibatkan radang. Melalui detoks, dapat mengelakkandiri daripada toksin yang terhasil daripda radikal. Badan akan lebih sihat dan jarang kena sakit!

7. Kulit Lebih Berseri

Kulit yang berseri dan cantik adalah simbolik kepada kesihatan dalaman anda. Kulit merupakan organ yang mengeluarkan toksik daripada badan melalui peluh. Namun, jika kelenjar peluh dipenuhi toksik ia mengganggu pengeluran bahan kumuh dan toksik dari badan dan menyebabkan kulit tidak sihat dan jerawat menjelma. Detox dapat membuang toksik dari badan dan anda akan lihat perubahan ketara paling kulit anda. Siapa tak nak cantik kan? tambah-tambah lagi perempuan. =)

8. Tidur Lebih Nyenyak

Toksin sangat menghantui fungsi-fungsi sel normal. Radikal bebas mengganggu hormon tidur dan menyebabkan corak tidur berubah sehingga menyebabkan masalah insomnia. Detoks dapat mengembalikan waktu tidur kepada normal dan tidur lebih berkualiti.

Cara Berdetox dengan Sihat

Terdapat banyak cara di pasaran untuk berdetox. Tapi adakah ianya selamat?

Anda tidak perlu pening, Doktor di Shaklee sudah merangka plan detox untuk anda berdetox dengan selamat dan sihat.

Hubungi saya segera untuk dapatkan set detox anda. Free COD di sekitar IPOH juga.

Pengedar Shaklee yang Dipercayai,

Izzati Ramlee
012-4701404
Shaklee ID : 1074222
Kawasan COD : IPOH
Pos seluruh Malaysia

Facebook : https://www.facebook.com/nurulizzati.ramlee

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge