• Uncategorized,  Vitamin C,  Vivix

    Cara Mengatasi PCOS secara Semulajadi

    Sebelum ini aku pernah membangkit isu PCOS ini. Tujuannya supaya dapat membantu golongan wanita yang masih tidak hamil setelah bertahun-tahun kahwin. Ramai tidak sedar sebenarnya mereka sedang menghadapi masalah PCOS. Sebagai penghidap PCOS saya rasa bertanggungjawab berkongsi dengan anda semua…

  • Uncategorized

    PCOS punca tidak subur. Kenali punca dan simptomnya.

    PCOS atau nama panjang nya Polycystic Ovary Syndrome¬†¬†merupakan masalah yang dihidapi oleh wanita. Dalam satu kajian 70 % wanita tidak tahu mengalami masalah ini sehingga la dia mengalami kesukaran untuk hamil. Apa kaitan PCOS dengan tidak subur? Semasa kitar menstruasi,…

  • Uncategorized

    Pakej Umrah manakah yang terbaik?

    Setiap umat Islam mesti nak tunaikan umrah atau haji dalam hidup. Jika ada keinginan itu InsyaAllah kita sudah dipanggil menjadi tetamu Allah ke Baitullah Makkah Al Mukarramah. Wang ringgit bukan sebab utama kita dapat menunaikan umrah. Panggilan Allah itu yang…

  • Uncategorized

    Rawatan PCOS dan Kehamilan dengan Dr Hamid Arshat

    Assalamualaikum. InsyaAllah hari ni zati nak sambung share treatment apa yang zati lakukan untuk mengatasi masalah PCOS. Setelah mendapat rawatan daripada Dr raofah, zati cuba minta pendapat dengan Dr lain pula. Kali ni kami buat appoinment dengan Dr Hamid Arshat.…

  • Uncategorized

    Home tuition di IPOH

    Selain berbisnes Shaklee, saya juga mengajar private tuisyen. Anak anda ada masalah dalam pelajaran? masih tidak boleh score bila tuisyen di pusat tuisyen secara beramai ramai. Saya menyediakan perkhidmatan mengajar secara ‘one to one’ di rumah saya di Meru, Ipoh.…

  • Uncategorized

    TIPS MENGATASI MASALAH PCOS AGAR CEPAT HAMIL

    Saya dan suami sudah berkahwin 6 tahun lebih. Setiap pasangan mesti idamkan anak kan. Macam tu juga la kami. Macam macam usaha kami buat supaya cepat hamil. Pelbagai rawatan dah pergi. Asal orang cakap je tempat tu bagus, pergi. Tradisional,…

  • Uncategorized

    Set Penjagaan Muka yang Selamat dan Berkesan

    Perempuan terutamanya, memang sanggup berhabis duit untuk produk kecantikan. Eh, tapi lelaki pun pandai juga ye jaga muka. Tapi betul ke produk kecantikan yang hampa pakai tu dijamin selamat? Ramai yang kononnnya nak cantik tetapi jadi lagi teruk plak selepas…

  • Uncategorized

    Bersalin melalui pembedahan tidak sakit?

    Jika kita mendapat perkhabaran hamil, kebanyakannya akan tersenyum lebar. Tambahan pula, yang menanti sekian lama kehadiran cahaya mata. Tapi apabila cukup tempoh kehamilan, ada perkara yang merisaukan pula, sama ada anak akan lahir secara normal ataupun pembedahan. Kecut perut juga…