• Uncategorized

    Badan lesu tanda anda perlu detox

    Seringkali kita mendengar perkataan DETOX, tapi mungkin ramai yang kurang jelas apakah maksud sebenar DETOX. Detox merupakan proses penyingkiran toksik berlebihan dan mengoptimumkan fungsi organ badan. Melalui detox juga kita dapat melatih diri untuk mengambil makanan yang lebih berkhasiat dan…

  • Uncategorized

    Tempat Menarik di Genting Highlands

    Sempena Anniversary kami ke-5 pada tahun ni kami plan bercuti di Genting Highland. Teringin nak pergi tempat sejuk sebenarnya tapi tak nak pergi cameron highlands sebab dah pergi anniversary tahun lepas. Maka ke Genting Highlands la kami. Ni kira macam…

  • Uncategorized,  Vivix

    Keringkan Luka Kemalangan dengan Cepat

    Dua hari sebelum raya, ada customer whtsapp. Alkisahnya abang customer ni accident. katanya hancur isi jari kaki sehingga menyebabkan sukar nak berjalan. nak pergi toilet pun susah.luka tak kering. Jadi zati pun suggest kan vivix Shaklee. Apa itu VIVIX? Vivix…

  • Uncategorized

    Resepi Tomyam Abah yang Meletup

    Arwah abah memang penggemar tomyam. Tapi dia bukan je suka makan tomyam tapi dia sangat berusaha untuk belajar macam mana nak buat tomyam yang sedap. Masalahnya dia bukan google je untuk belajar, dia cari sifu tomyam. Siapa sifu tomyam abah?…

  • travel,  Uncategorized

    Tempat-tempat Menarik di Penang

    Cuti-cuti sekolah, mesti ramai plan nak bercuti kan. So zati share sikit trip kami tahun lepas ke Penang.  Di kala orang lain ke krabi, ke bali, ke singapore. Laki ku bertekad nak pergi penang. sebagai isteri kita follow je. Tapi…

  • Uncategorized

    Terlalu sayangkan keluarga, perlu tekad berhenti rokok

    Terdapat  kira Kira 50% daripada rakyat Malaysia berumur 18 tahun ke atas merokok. Ramai kan? Sebab itulah kalau kita pergi mana mana je nampak orang merokok. Walaupun rokok memberi kesan buruk dan harga semakin meningkat, bilangan perokok tidak pernah menurun…

  • Uncategorized

    Set Hamil Shaklee untuk Naikkan Hb

    Setiap pasangan sama ada yang baru berkahwin atau pun sudah lama menanti pasti akan gembira apabila menerima berita kehamilan. Namun begitu, di awal kehamilan, kebiasaannya si ibu akan mengalami beberapa masalah seperti alahan, loya teruk, tiada selera makan, bacaan hb…