Kolagen

Kolagen selamat atau tidak? Makin cantik atau makin sakit?

Kaum perempuan dengan kolagen memang tidak dapat dipisahkan. Apa saja produk kolagen mesti nak cuba kan. Tapi betul ke kolagen yang dimakan tu betul-betul selamat atau memudaratkan. Ramai wanita terutamanya, memilih kolagen sebagai makanan tambahan dan semestinya kolagen memang terkenal dengan tujuan untuk tampak lebih cantik. Sebenarnya, fungsi kolagen bukan sekadar cantik, kolagen banyak lagi manfaat lain seperti di bawah.

Fungsi Kolagen

Kolagen bertindak sebagai pengikat atau ‘gam’ yang mengikat tubuh badan kita seperti di tendon, otot, tulang, tendon dan dalam kulit. Dalam aspek kecantikan, kolagen memberikan ketegangan kepada kulit, gebu, mengurangkan liang pori, menghilangkan garis halus, serta mencantikan rambut. Secara tidak langsung juga, kolagen dapat menguatkan tulang dan otot kita.

Walaubagaimanapun, pengeluaran kolagen oleh badan secara semulajadi akan berkurangan apabila usia meningkat. Ini yang menyebabkan kulit kendur, dan garis garis halus terbentuk dan otot menjadi lemah. Maka, pengambilan kolagen akan mencantikkan kulit dan menyihatkan anda!

Tips Memilih Kolagen

Tetapi tahukah anda, kebanyakan kolagen di pasaran tinggi gula dan berkemungkinan tidak asli. Maka sangatlah penting untuk anda memilih kolagen yang terbaik dan selamat.

Kolagen Shaklee adalah kolagen terbaik di pasaran. Kolagen shaklee terbukti merangsang kecantikan kulit dari dalam ke luar. Shaklee Kolagen Powder menyediakan 4000 mg Kolagen proprietari RSS (Sisik Ikan Merah) iaitu kolagen terbaik yang dipilih dengan sangat teliti dan diestrak daripada sisik ikan merah. Selain itu, kolagen shaklee juga menawarkan tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camellia Japonica, ekstrak Pfaffia, Ekstrak kerang-kerangan, Laktobasilus asidofilus, Vitamin C, B.

Kolagen Shaklee juga mengandungi berat molekul yang rendah. Dengan ciri ini dapat meningkatkan kadar penyerapan ke dalam badan manusia. Jadi pengambilan kolagen Shaklee sangat membantu untuk kekal cantik dan kekal sihat.

Ingin dapat kolagen terbaik? jom hubungi saya segera.

Izzati Ramlee, 012-4701404

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge