Kolagen,  Vitamin C

Jerawat dan Jeragat Menakutkan Wanita

Kolagen dan Vitamin C sangat penting untuk kesihatan wajah muka dan kulit amnya supaya sentiasa berseri dan kelihatan muda. Namun, kolagen dan Vitamin C akan semakin susut dalam badan jika meningkat usia dan badan tidak dapat menghasilkan semula kedua duanya jika berkurangan.Tapi mungkin ramai yang keliru atau tidak faham apa itu kepentingan kolagen dan vitamin C dan bagaimana ia bertindak.

Bagaimana cara untuk tingkatkan collagen dan vitamin C???

Kolagen dan Vitamin C diperoleh daripada pemakanan. Kita perlu banyakkan pengambilan makanan yang tinggi collagen dan vitamin C. Tapi dalam zaman sekarang agak sukar untuk dapatkan yang betul betul lengkap dan bebas bahan kimia berbahaya. Jadi, untuk lebih mudah amalkan sahaja supplement kolagen dan vitamin C. Tapi hati hati. Lambakan produk sekarang ada yang berbahaya. Pastikan anda pilih produk yang selamat.

Shaklee menawarkan collagen dan Vitamin C yang selamat untuk dimakan. Shaklee mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan bebas bahan kimia berbahaya dan dijamin halal oleh hakim. Eh memang confirm selamat tau.

Kolagen
Kolagen merupakan sejenis protein yang terdapat di dalam tulang, otot, tendon dan salur darah. Ia berfungsi seperti ‘gam’ yang mengikat komponen komponen dalam badan bagi menguatkan badan termasuk la keanjalan kulit kita. Ia meningkatkan keanjalan kulit supaya kulit kelihatan kukuh. Selain itu, kolagen juga berfungsi untuk mengekalkan kelembapan kulit dan dapat mengurangkan kedutan di kulit.

Vitamin C
Vitamin C juga dikenali sebagai asid askorbik yang berfungsi untuk menyelenggara fungsi tubuh terutamanya kulit kita. Ia bertindak sebagai antioksida, melindungi kulit dari sinaran UV, dan bertindak untuk mengurangkan pigmentasi. Selain itu, ia berfungsi sebagai agen anti radang. Vitamin C juga merupakan molekul yang penting untuk menghasilkan kolagen dalam badan.

Dapatkan Vitamin C dan kolagen yang selamat dan terbukti berkesan keluaran Shaklee..
Hubungi saya segera. Penghantaran Cod sekitar Ipoh dan Pos seluruh malaysia.

Izzati Ramlee
012-4701404
Shaklee ID: 1074222
Kawasan COD : IPOH dan sekitar IPOH
Pos seluruh Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge