Coq Trol Plus,  Omega Guard,  Vitamin E,  Zinc

Set Kesuburan Semulajadi untuk Lelaki

Setiap pasangan yang baru berumahtangga mesti idamkan zuriat sendiri. Tahun pertama mungkin masih ok tetapi apabila masuk tahun kedua dah mula bising..

“Bila nak ada anak ni? ”

“Jangan nak merancang sangat”

Dan macam macam lagi kata-kata yang menyedihkan pasangan suami isteri. Dan jika tiada zuriat, masyarakat seringkali mengatakan berpunca daripada isteri. Kononnya isteri mandul, isteri tak subur. Umpama 100 % salah si isteri.

Tahukah anda, mengikut kajian 30-40% masalah kesuburan berpunca daripada suami, 30% berpunca daripada isteri dan selebihnya disebabkan masalah masalah lain.

Peratus yang disumbangkan oleh suami sama malah boleh lebih daripada si isteri. Suami memainkan peranan penting untuk menghasilkan baka yang baik. Sperma yang aktif dan berkualiti diperlukan untuk menghasilkan anak. ‘Sperm count’ atau bilangan sperma perlu menepati jumlah yang ditetapkan oleh WHO untuk memastikan zuriat berjaya dihasilkan.

Bagaimana ingin memeriksa kualiti sperma?

Terdapat beberapa tempat anda boleh memeriksa kualiti sperma si suami. Jika ingin mendapatkan rawatan percuma atau kadar yang murah boleh dapat rawatan kesuburan di hospital kerajaan. Tetapi ini mungkin memakan masa dan beberapa prosedur lain perlu dijalankan oleh suami dan isteri.

Jika ingin segera, boleh berkunjung ke lab lab seperti BP Lab. Boleh semak lokasi yang berhampiran dengan kawasan anda. Kosnya tidak terlalu tinggi, seingat saya bawah RM100.

Jika sperma anda tidak bermasalah peratus untuk dapatkan anak mungkin tinggi. Tapi apa pun isteri perlu juga menjalani ujian kesuburan.

Anda juga boleh mengamalkan beberapa supplement untuk memastikan sentiasa subur dan berpeluang menghasilkan zuriat sendiri.

Antara cadangan  supplement adalah

ZINC PLUS

OMEGA GUARD

VITAMIN E

COQ-TROL PLUS

Hubungi saya segera untuk dapatkan supplement anda sekarang.

Izzati Ramlee

Pengedar Shaklee Ipoh

012-4701404

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge