Kolagen

Fungsi Kolagen dan Kenapa anda Perlu Mengambil Kolagen

Kolagen memang terkenal dengan tujuan untuk tampak lebih cantik. Ramai wanita terutamanya, memilih kolagen sebagai makanan tambahan. Kolagen bertindak sebagai pengikat atau ‘gam’ yang mengikat tubuh badan kita seperti di tendon, otot, tulang, tendon dan dalam kulit. Sebenarnya, fungsi kolagen bukan sekadar cantik, kolagen banyak lagi manfaat lain seperti di bawah.

Fungsi-fungsi Kolagen

  • Membaiki kesihatan kulit.Kolagen memberikan ketegangan kepada kulit, gebu, mengurangkan liang pori, menghilangkan garis halus.
  • Membantu melegakan sakit sendi. Kolagen membantu mengekalkan kekuatan tulang rawan anda, bertindak sebagai tisu yang bergetah yang melindungi sendi.
  • Mencegah kekurangan jisim tulang. Tulang terdiri daripada kolagen, yang memberi mereka struktur dan membantu menjadikannya kuat. Walaubagaimanapun, kolagen merosot dalam badan merosot apabila usia bertambah. Ini boleh menyebabkan osteoporosis iaitu ketumpatan tulang yang rendah dan berisiko mengalami keretakan tulang.
  • Membantu meningkatkan jisim otot. Sekitar 1-10% tisu otot terdiri daripada kolagen. Oleh itu, kolagen sangat penting untuk memastikan otot kuat dan berfungsi dengan baik. Kehilangan jisim otot berlaku pada yang berusia.
  • Mencantikkan rambut dan kuku. Pengambilan kolagen boleh meningkatkan kekuatan kuku. Selain itu, ia boleh merangsang rambut dan kuku untuk tumbuh lebih sihat.

Walaubagaimanapun, pengeluaran kolagen oleh badan secara semulajadi akan berkurangan apabila usia meningkat. Oleh itu, pengambilan kolagen sangat penting. Tetapi tahukah anda, kebanyakan kolagen di pasaran tinggi gula dan berkemungkinan tidak asli. Maka sangatlah penting untuk anda memilih kolagen yang terbaik dan selamat.

Tips memilih Kolagen

Kolagen merangsang kecantikan kulit dari dalam ke luar. Shaklee Kolagen Powder menyediakan 4000mg Kolagen proprietari RSS (Sisik Ikan Merah) iaitu kolagen terbaik yang dipilih dengan sangat teliti dan diestrak daripada sisik ikan merah. Selain itu, kolagen shaklee juga menawarkan tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji CAmellia Japonica, ekstrak Pfaffia, Ekstrak kerang-kerangan, Laktobasilus asidofilus, Vitamin C, B.

Kolagen Shaklee daripada sisik ikan Merah
Kolagen Shaklee daripada sisik ikan merah

Kolagen Shaklee juga mengandungi berat molekul yang rendah supaya penyerapan yang lebih berkesan.

Order Sekarang dan dapatkan kolagen bermutu tinggi ini.. WhatsApp 012-4701404.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge